Navigáció
FŐOLDAL
CIKKEK
LAYERZ
WEBÁRUHÁZ
REKORDLISTA
LETÖLTÉSEK
GyIK
TARTALOM
LINKEK
KAPCSOLAT
FOTÓ GALÉRIA
VIDEÓ GALÉRIA ÚJ!!
KERESÉS
Cookie
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 448
Legújabb tag: ZDavid
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Legújabb hozzászólások
Szia! A dip főzhető,...
sziasztok! ha hot ...
Gratula!:)
Nevezett csapatok: ...
Szerény barátom már ...
:)Szia Donn! Kösz...
Szia Krisz.Gratulálo...
sziaszto jok a eloké...
Szia! Nagyon tetsze...
Ahogy kezemben lesz ...
Bányában jártunk
Bányában jártunk

Ezt a horgászatot egy olyan tavon sikerült elkövetnünk, ahova már régóta vágytunk. Gyönyörű kristálytiszta víz, erős, őshonos halak és ezerszeres nyugalom és béke. Talán ezek a legfontosabbak, amit egy-egy esetben a horgászat során keresünk. Természetesen a halak, a ponty szeretete és tisztelete az ami mélyről, belülről hajt minket, de a környezet a természet szépsége kell a tökéletes élményhez.

Ez a bányató Budapest közelében található és egy kedves barátom invitált ide horgászni, de mint már írtam, régen szerettünk volna eljutni ide Arnold barátommal.

A nyári melegben június elején boldogan szeltük a km-et, hogy mielőbb a kristálytiszta víz mellett állhassunk.

Amikor megérkeztünk csodálatos kép fogadott. A tó méretei és maga az elhelyezkedése gyönyörű, magával ragadó és rabul ejtő. Mesés. Egészen biztosan vannak szebb tavak ennél a tónál, de mégis nagyon-nagyon elégedettek voltunk.

Tükörsima vízfelület, tükröződő égbolt. Meseszép.

A megérkezést követően kipakoltunk és minél előbb igyekeztünk a vízre menni, mert szerettük volna mielőbb látni a gyöngyöző felszín alatti mélységet. Nem csalatkoztunk, hiszen a mélyben olyan változatos mederalakulatot láttunk a radarunkon, ami megmutatta, hogy mitől is nehéz egy ilyen hatalmas kavicsbánya tavon horgászni. Sorozatos buckák, árkok, törések sokasága, ahol sokszor talán a szereléket sem lehet lerakni, hiszen nem mindegy, hogy esetleg az árok mélyébe rakjuk a szerelékünket vagy a púp tetejére.

Miután a szerelékeknek a helyeit megkerestük finom etetés következett, majd az összeállított szerelékeket a kiszemelt helyekre raktuk. A helyeket a szokásos H bójákkal jelöltük meg, hiszen a 6-7-8 m-es mélység ezt a helymeghatározást kívánta. Tudom, hogy vannak ennél jobb és modernebb jelölési, helymeghatározási módszerek, de mi szeretjük a hagyományokat, régi bevált eszközöket.

Jó szolgálatot tettek a "H" bóják

Időközben szépen beesteledett, így szerény vacsoránk elfogyasztása közben gyönyörködtünk a gyönyörű környezetben. Az éjjel csendben telt, semmi nem zavarta meg az álmunkat, igaz ilyenkor is körül szoktunk nézni időnként a horgászhelyen.

Szerény vacsoránk

Gyönyörűek voltak a naplementék

Délelőtt 10 óra körül Arnold egyik botján szép erőteljes kapással jelentkezett egy pikkelyes szépség, ami az SK 30 bojlira éhezett meg. Miután a botot Arnold a kezébe vette, az odakészített csónakkal elindult a hal után. Jó 20-25 perc múlva meg is érkezett egy gyönyörű tőponttyal, ami a mérlegeléskor 8,2 kg-nak bizonyult. A fotó és mérlegelés, fertőtlenítést követően a hal már úszott is vissza a gyönyörű tiszta otthonába.

Erős nyurga test, már-már klasszikus nyurgaponty

A legszebb dolog, amikor szabadon elengedjük ezeket a gyönyörű halakat

 

Örültünk, hogy sikerült egy ilyen nagy vízen, olyan helyet találnunk, ami működni látszik és így vártuk is a folytatást. Bizakodtunk, hogy sikerül egy-két nagyobb példányt is a fényképezőgép elé terelnünk.

A túrára 4 fajta Starbaits bojlit vittünk magunkkal. A személyes nagy kedvencünket, a SIGNAL golyót, ami talán a HOT DEMON óta a legjobb Starbaits golyó, természetesen HOT DEMON, ami sokak szerint a valaha volt legjobb bojli és ezt sok olyan barátomtól is hallottam, akik valamely más márka elkötelezettjei. Továbbiakban még a kagylók és rákok miatt, mint természetes táplálék a bányatavakon jól működő SK 30 golyó volt a favoritunk és még Arnold kedvencét is elvittük a Spacy Salmon csalit, ami egy fűszeres, kicsit csípős lazacos golyó.

Az egyszerű szokott a legjobban működni

A csali golyók 1×24 mm és 1×32 mm között változtak, de nekem jól működött a dupla 24 mm is. Egy biztos, hogy a kisebb pontyok nem sűrűn vették fel a csalikat, azért egyszer-kétszer megvicceltek minket, szintén egy-két 1,5-2 kg-os dévérrel együtt.

A következő halunk már este jött és szintén Arnold botján érkezett a korábbi bójáról, így ez a hely tényleg jónak tűnt, ami a további horgászathoz is jó előjelnek tűnt. Ez a hal is a 8-9 kg közötti súlykategóriából volt való és szintén szép erős nyurgaszerű tőponty volt.

Éjszakai jövevény

Reggel Arnold a már működő bójáról ismét fogott egy szép kerek duci tükörpontyot, ami elérte a 10 kg-os határ, igaz csak éppen. Ez a hal 10,2 kg-nak bizonyult és a korábbi halakhoz hasonlóan gyönyörű és egészséges volt, horgot nem látott és a kerek, duci mivoltát meghazudtolóan erősen küzdött.

Kerek tükrös, nagyon jó erőben volt

Miután visszaengedtük a halacskát, beszélgettünk és a víz szépségeit ecseteltük, amikor az SK 30 csalival csalizott boton szép kihúzós kapással jelentkezett egy ponty. Csónakba szállás után elindultam a bója felé. A zsinór felcsévélése nem kis mutatvány 300-400 m távolságból, így amikor a halhoz értem már egy szép kis munkát elvégeztem. Szépen küzdött a hal és a tiszta vízben fantasztikus élmény volt látni, ahogy dolgozik. A fárasztást követően láttam, hogy a halam Arnold korábbi halaival van egy súlyban, amit a mérleg is igazolt. 8,8 kg-nak bizonyult a gyönyörű aranyszínű tőponty.

Aranysárga csillogó szépség

Visszaengedést követően beszélgettünk és néhány órás etapokban fogtuk a pontyokat 8-12 kg között.

A tó környékét bejártuk és megállapítottuk, hogy egy fantasztikus adottságokkal rendelkező kavicsbánya tó ez a hely, amire nagyon kell vigyázni, hogy csak és kizárólag olyan emberek, horgásztársak járjanak ide, akik élnek és nem visszaélnek ennek a tónak az adottságaival.

Közeledik a vihar

Kicsit Bolsena feelingünk volt

Ezek a legjobb pillanatok. Botok, csónak és egy felfedezendő víz

Gyönyörű pontyokat fogtunk, de a tükrösök azért jelentősen kevesebben voltak, mint a tőpontyok.

Itt egy szépséget tart Arnold a kezében.

Tükrös a 8-10 kg közötti kategóriából

Mondanom sem kell, hogy a halak egészségesek és gyönyörű formájúak voltak. Élmény ilyen szép halakat a kézben tartani...

…és szabadon engedni

A tó nagyon változatos mederviszonyait jól mutatja, hogy a tó közepén bőven 300 m-re a víz néhány helyen az 1 m mélységet is alig éri el, amit az alábbi képek is jól mutatnak.

Vicces, hogy a tó közepén ilyen mély a víz, de hát ez egy bányató

Arnold a púp tetején

Gyönyörű tőponty 13 kg-ot nyomott

Igyekeztünk olyan helyeket keresni, ami a púpok közelében voltak találhatóak, hogy a nagyobb púpokon este vagy nappal táplálkozó halakat becsalogathassuk a horgaink közelébe. Ez az egyik képen látszik is, ahol Arnold kint állt a nagy púp tetején, hogy a közelében a vízen ott lebeg a H bója. Ezek a helyek sok szép halat adtak.

Arnold mögött jól látszik a bója

Ismét egy szép tőponty 12 kg-al

A túra legnagyobb hala ez a csodálatos erős kagyló zabáló 14,7 kg-al

A túra során sok pontyot fogtunk és fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. Jövőre biztosan visszatérünk, ha lehet többször is.

Mindenkinek nagyon sikeres 2015-ös horgászszezont kívánunk.

Baráti üdvözlettel: Géczy Krisztián, Tóth Arnold

Starbaits Team

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékeltékFacebook Like
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni a hírlevelünkre, akkor regisztrálnod kell oldalunkon, vagy be kell jelentkezned az oldalra.
Fotógaléria


Fotógaléria


Kiemelt Forgalmazóink


Horgászparadicsom - EgerHorgász Sziget
Kedvenc Képek