Navigáció
FŐOLDAL
CIKKEK
LAYERZ
WEBÁRUHÁZ
REKORDLISTA
LETÖLTÉSEK
GyIK
TARTALOM
LINKEK
KAPCSOLAT
FOTÓ GALÉRIA
VIDEÓ GALÉRIA ÚJ!!
KERESÉS
Cookie
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 448
Legújabb tag: ZDavid
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Legújabb hozzászólások
Szia! A dip főzhető,...
sziasztok! ha hot ...
Gratula!:)
Nevezett csapatok: ...
Szerény barátom már ...
:)Szia Donn! Kösz...
Szia Krisz.Gratulálo...
sziaszto jok a eloké...
Szia! Nagyon tetsze...
Ahogy kezemben lesz ...
Layer Z Totally Bloodworm method mix teszt élesben
Layer Z Totally Bloodworm method mix teszt élesben

Amikor megláttam a Starbaits idei kínálatában az új Layer Z szériát, ezen belül is a szúnyoglárvás csalit és a hozzátartozó mixeket, dipeket, egyből elfogott a kíváncsiság, hogy vajon mennyire lehet hatékony. Mivel univerzális horgásznak tartom magam, így nem áll messze tőlem egyik horgászmódszer sem, szívesen kergetem a halakat mindenféle technikával. Idén a tavasz korán beköszöntött, el is döntöttem a Tavaszi horgászkiállítás és vásár után, hogy amint lehetőségem nyílik a horgászatra, ki fogom próbálni a szúnyoglárvás csalit. Egy baráti meghívásnak eleget téve hamar lehetőségem nyílt egy tesztre. Méghozzá nem is akármilyen módszert választottam, ezúttal rakós bottal próbáltam minél több halat a horogra csalni. A rakós botos horgászat előnye, hogy nagyon pontos, gyors és hatékony horgászatot tesz lehetővé, így viszonylag rövid idő alatt kiderül Layer Z hatékonysága. A barátaim segítségemre voltak a tesztben, míg én kizárólag a Layer Z method mix-el etettem, addig ők földes szúnyoglárvával próbálták a halakat a horog közelébe csalni. A csali természetesen szúnyoglárva volt.

Sajnos az időjárás pont rosszra fordult a hétvégén, erős szél is eső fogadott minket a vízparton a horgászat napján. A rossz idő egyáltalán nem vette el a kedvem, minél nehezebb halat fogni, annál reálisabb a teszt eredménye.

Elsőként érkeztem a vízpartra, ami egy átlagos Tiszai holtág volt. A vízről annyit kell tudni, hogy termetes Tiszai dévérkeszegek lakják, illetve szép számmal akad ponty is a holtágban. Számos versenynek adott otthont a víz, így a halak hozzá vannak szokva a szúnyoglárvához, sőt az egyik kedvencük ezen a vízen. Pontyokban nem reménykedhettem egyelőre, ismerve a víznek a sajátosságait, tudtam, hogy a termetesebb halak ilyen időben a meder közepe fele, a parttól távolabb tartózkodnak. Mindenestre a felszerelésemet úgy állítottam össze, hogyha egy-egy jobb ponty beugrik, minél hatékonyabban fel tudjam venni vele a harcot.

Hozzáfogtam a felszerelés összeállításához, és a horgászhelyem kiépítéséhez. A víz e részén a part teljesen egyenes és a meder egyenletesen mély.

 

layerz_methodFelszerelés összeállítva, jöhet az etetőanyag előkészítése

 

 

Az etetőanyagot nem akartam túlbonyolítani, mivel a célhal a keszeg volt, nem volt szükség különösebb adalékokra, vagy szemes takarmányra. A víz egyébként is még túl hideg, és a halak is óvatosabban táplálkoznak a rossz idő miatt.

 

  

 layerz_method
A mai menü: Layer Z Totally Bloodworm method mix, megaromásítva a hozzávaló dippel. Az úszó az egyik kedvencem, természetesen előre felszerelve, létrán tárolva

 

  

 layerz_methodAz method mixet kibontva az egyik legszembetűnőbb az egyenletes finom, szinte porszerű szemcseméret. Ennek akkor van igazán jelentősége, amikor PVA-ba vagy etetőkosárba gyúrjuk az anyagot. A mix viszonylag sok vizet vett fel, a végeredmény egy rendkívül jól tapadó, de gyorsan bomló etetőanyag lett

 

  

 layerz_methodReméljük, a halak kedvelni fogják az új ízt

 

Amikor először kibontottam a szúnyoglárvás dippet, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyire sűrű. Fel is hívtam András barátomat, vajon ő adott e hozzá valamilyen adalékot hígításként, de ő csak biztatott, hogy rázzam fel jól és a sűrű masszából enyhén folyékony, jól ragadó, tömény aromalé keletkezik. Így is tettem, és tényleg folyóssá vált a nemrég még lekvárnak kinéző massza.

 

  

 layerz_methodFelrázás után kezelhetőbbé vált a dip

 

 

Miután a method mixet összekevertem a folyékony dippel és némi vízzel, hagytam egy kicsit állni a mixet, majd a végén még egy kevés vizet adtam az etetőanyaghoz. A kész anyagból gombócokat formáztam, és kezdődhetett az etetés. Az etetőanyag gombócokat poharazva jutattam be a meghorgászandó távolságba, így növelve az etetés hatékonyságát és pontosságát, illetve nem akartam elijeszteni a part közelében tanyázó halakat a felesleges csobogással.

 

 

 

layerz_methodSorakoznak a gombócok, a kihívó fél a Layer Z szúnyoglárvás method mix

 

 

layerz_methodItt a nagy ellenfél, a földes szúnyog, minden keszeg igazi csemegéje

 

 

 

layerz_methodBevetésre készen  

 

Természetesen mindenki egyszerre kezdte meg az etetést, így teljesen egyenlő feltételek mellett zajlott a teszt horgászat.

 

 

layerz_methodEtetés

 

Miután mindenki végzett az etetéssel kezdődhetett a horgászat. Az első halat rögtön nekem sikerült fognom, ahogy betoltam a az úszót, egy szép tenyeres kárász egyből elkapta a felkínált csalit. Nemhiába, a poharazós etetésnek megvannak az előnyei. A következő halra kicsit többet kellett várnom. Nem volt egy egyszerű horgászat, az esőzés és az erős szembe szél folyamatosan nehezítette a horgászatunkat. Nem egyszer vízszintesen kaptuk szembe az esőt. Nehéz volt megtalálni a tökéletes úszóméretet, illetve a csali helyét is a vízoszlopban. Végül az érintőre tett csali lett a legeredményesebb, kicsit visszatartott csali vezetéssel. Tibi barátommal viszonylag sokat járok horgászni és mindig megosszuk a tapasztalatainkat. Most is együtt fejtettük meg, miként lehet a halakat a leggyorsabban horogra csalni.

 

 

layerz_methodJól látható, ahogy a halból szinte folyik kifele az etetőanyag. A method mix minden bizonnyal elég olajat tartalmaz, így felgyorsítja a halak emésztését, gyakorlatilag „átszalad” rajtuk, amit megettek, így szinte folyamatosan az etetésen tartózkodnak és táplálkoznak.

 

 

A halak szépen szaporodtak a haltartó szákban, vegyesen kárászok keszegek, főleg az elején több kárász, majd a horgászat második órájától inkább keszegek vették fel a felkínált csalit. Az időjárással sajnos nem volt szerencsém ezúttal, de így is remekül szórakoztam. A Layer Z method mix jól szerepelt, egyértelműen bizonyított és felvette a versenyt az élőszúnyoggal. Darabszámra igaz kevesebb halat fogtam, mint a barátaim, viszont méretre darabosabb példányokat sikerült megakasztanom és sikeresen a haltartóba helyeznem. A mix és a hozzávaló dip egyértelműen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és remek alternatívát kínál a szúnyoglárva helyettesítésére. A szúnyoglárva, mint természetes csali, nem csak a keszeg kedvenc tápláléka, de a nagy pontyok is előszeretettel fogyasztják, főleg tavasszal, de az év bármely szakában. Egy biztos, a következő alkalommal amint lehetőségem adódik a bojlit is le fogom tesztelni.

Köszönöm barátaimnak ezt a remek horgászatot, ismét újabb tapasztalatokkal és élményekkel lettem gazdagabb.

 

 

layerz_methodA „zsákmány”

 

 

Vágó Ádám – Starbaits Team

Hozzászólások
#1bada - 2014.04.08 12:37
Gratula!Smile
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékeltékFacebook Like
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni a hírlevelünkre, akkor regisztrálnod kell oldalunkon, vagy be kell jelentkezned az oldalra.
Fotógaléria


Fotógaléria


Kiemelt Forgalmazóink


Horgászparadicsom - EgerHorgász Sziget
Kedvenc Képek