Navigáció
FŐOLDAL
CIKKEK
LAYERZ
WEBÁRUHÁZ
REKORDLISTA
LETÖLTÉSEK
GyIK
TARTALOM
LINKEK
KAPCSOLAT
FOTÓ GALÉRIA
VIDEÓ GALÉRIA ÚJ!!
KERESÉS
Cookie
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 448
Legújabb tag: ZDavid
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Legújabb hozzászólások
Szia! A dip főzhető,...
sziasztok! ha hot ...
Gratula!:)
Nevezett csapatok: ...
Szerény barátom már ...
:)Szia Donn! Kösz...
Szia Krisz.Gratulálo...
sziaszto jok a eloké...
Szia! Nagyon tetsze...
Ahogy kezemben lesz ...
Újra Pontyfogó kupa a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület 5. számú Füzes taván a Starbaits Team szemszögéből!
Újra Pontyfogó kupa a  Paksi Atomerőmű Horgászegyesület 5. számú Füzes taván  a Starbaits Team szemszögéből!

 

Az ide évben harmadik alkalommal került megrendezésre a nyílt nevezésű amatőr bojlis csapatverseny a Paksi Atomerőmű Horgászegyesület 5. számú Füzes taván. A két évvel ezelőtti siker és a tavalyi kudarc után nagyon vártuk a „verseny kezdetét!

 

A sorsolás alatt is baráti volt a hangulat!

A Versenyző csapatok regisztrálása után, első körben a (nevezések sorrendjében) a helyválasztás sorrendje került megállapításra, majd ezt követően a kialakult sorrendben választhatnak a csapatok a sorszámozott horgászhelyek közül. Nagyon örültünk, hogy másodiknak választhattunk. Általunk jónak vélt B szektor 6. helyét választottuk. A sorsolást követően minden csapat gyorsan elfoglalta a helyét, mert az időjósok nagy mennyiségű esőt és viharos szelet ígértek.

 

A verseny kezdete előtt 2 órával a választott hely markeres feltérképezése és az alapozó etetés megkezdése engedélyezett volt. A mederfenék viszonylag egyenletes képet mutatott előttünk, 3 méter mély vízzel és kb. 10 cm-es iszappal! Etetésünket 70 méteres távolságban alakítottuk ki ahol találtunk egy törést, ami igen színpatikus volt számunkra. Az alapozó etetésünk vegyes magmixből illetve különböző méretű pelletekből állt, amit a törés tetejére helyeztük el. Nem vagyunk hívei a nagy mennyiségű etetésnek, de az előző két versenyből tanulva a kisebb pontyokra készültünk, így nem spórolhattunk az első etetésnél.  A frontos időre való tekintettel nem igazán tudtuk eldönteni, hogy melyik golyó fog igazán működni. A szabályzat szerint egy markerúszó használata volt engedélyezve, így a „bója egyik felét halas, míg a másik felét fűszeres golyóval kezdtük etetni. Az első halra 3 órát kellett várnunk. De megérte mivel akkor ez a hal volt a verseny legnagyobb hala!

 

10,81-kg! Soha rosszabb kezdést!

 

Az etetésre és csalizásra használt golyók felét saját készítésű, másik felét a már sokszor jól vizsgázott gyári TUNA MAX és a HOT DEMON alkotta! Az első nap délutánja hamar eltelt, pár kisebb ponty fogásával. Mivel az időjárás kezdett viharossá válni, így egy gyors összepakolás után jobbnak láttuk, ha a sátorban keresünk menedéket. Az első éjszaka sajnos nagyon gyengére sikerült, egészen pontosan nem tudtunk egyetlen halat sem fogni! Hajnalban elállt az eső és a szél is csendesedett, úgyhogy újra nekiláttunk az intenzív etetésnek, na és persze a „versenyzésnek”! A kora reggeli órákban megjött a halak étvágyai is. Igaz, hogy nagyon kis átlagsúlyú pontyokat sikerült csak fognunk, de legalább azon csapatok közé tartoztunk, akik tudtak” folyamatosan” halat fogni! A reggeli mérlegelést követően a 4. helyen vártuk a folytatást!

 

Átlagsúly 1,44-kg!

Azt hittük, hogy megtaláltuk a helyes taktikát, de sajnos egy pár órás csend következett! Érkeztek a hírek, hogy a délelőtt folyamán a tó „sekélyebb” részén fogtak pár darab nagytestű pontyot. Ezen fogásokkal teljesen átrendeződött a mezőny állása. Megtettünk mindent, hogy versenybe tudjunk maradni. A folyamatos etetés mellet úgy döntöttünk, hogy a négy botból kettőt feláldozunk a nagyhalfogásra. Ezekkel a botokkal az etetésünktől távolabb próbálkoztunk a halfogással. Csalizásra is a 14 mm-es golyó helyett felkerültek a 20mm-es golyók. A döntés jónak bizonyult. Éppen ebédelni készültünk, amikor lassú komótos kapásra figyeltünk fel. A fárasztás végeztével egy 12,19 kg-os pontyot mérlegeltünk. Csak így tovább. Ráadásul akkor szintén a verseny legnagyobb halával volt dolgunk!

 

 

12,19 kg

 

Továbbra is kitartottunk a „nagyhal vadászat” mellett, mivel nem láttunk más lehetőséget a jobb eredmény eléréséhez! De sajnos nem sikerült több nagytestű halat partra terelni, sőt még a kisebbek sem igazán aktivizálták magukat. Egész éjjel furcsa hangokat hallottunk, aminek nem túlzottan örültünk.  Hajnalban szembesültünk a problémával, hogy ellepték az etetésünk környékét a harcsák! Rajtunk kívül volt még egy csapat, akiknél szintén megjelentek a harcsák, sőt fárasztás közben rá is vágtak a kis pontyokra. Innentől kezdve csak napközben tudtunk halat fogni és elkezdtünk visszacsúszni az összesített eredménylistán. Bármit csináltunk nem tudtunk felzárkózni az élmezőnyhöz főleg úgy, hogy szinte minden csapatnál szép számmal jelentkeztek a nagytestű halak. A hátralévő 24 órában nem tudtuk elkerülni a harcsák „támadását”. Egész éjjel és hajnalban „harcsa országban” horgásztunk, sajnos kis sikerrel! A verseny vége előtt három órával tudtunk fogni öt darab két kiló környéki pontyot, ami az összesített 8. helyezésre volt elegendő!

Fáradtan és kissé csalódottan álltunk neki a táborbontásnak, de jövőre újra nekivágunk!
Gratulálunk minden résztvevő csapatnak és a szervezőknek.

 

Horgászbaráti üdvözlettel: Badacsonyi László, Horváth Csaba Starbaits Team

 

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékeltékFacebook Like
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni a hírlevelünkre, akkor regisztrálnod kell oldalunkon, vagy be kell jelentkezned az oldalra.
Fotógaléria


Fotógaléria


Kiemelt Forgalmazóink


Horgászparadicsom - EgerHorgász Sziget
Kedvenc Képek